Skateboard är inte längre ett nöje som är förknippat med ungdomen. I dag räknas de första pionjärerna inom skateboard närmast till seniorer. Det finns dock ingen anledning att lägga brädan på hyllan för den sakens skull. Kosttillskott som VitaePro gör det möjligt att fortsätta rulla långt upp i åren.

Det ska sägas att det föreligger en viss skaderisk på en skateboard. Fallolyckor och förslitningsskador är vanliga, och många äldre skejtare märker av att det inte är riktigt samma sak att åka bräda som 50-plussare jämfört med hur det var i tonåren. Ett kosttillskott som Vitaepro är bra för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att hålla kärleken till skateboard levande även som senior.

Skateboard – optimera träningen med rätt kost

Skateboard är ett utmärkt sätt att träna kondition, muskelstyrka, koordination och balans på. Vissa moment på brädan är i det närmaste ren funktionsträning. För att optimera dina förutsättningar för att kunna träna skateboard är det bra att se till att din kropp får i sig allt den behöver. Om du är osäker på om du äter en varierad och näringsriktig kost kan du kontrollera saken genom Matvanekollen. Matvanekollen är en tjänst från svenska Livsmedelsverket.

Välj rätt kosttillskott för att boosta leder och muskler

Du som tränar skateboard utsätter vissa delar av din kropp för mer påfrestningar än andra, till exempel dina leder. Anledningen till att ett kosttillskott som VitaePro är så bra för just skejtare är den aktiva ingrediensen Boswelliana Serrata. Det är ett naturmedel med ledskyddande egenskaper som använts inom asiatisk läkekonst i flera tusen år. Därtill används det inom modern västerländsk medicin och rekommenderas till patienter med ledbesvär som artros.

För att hålla dina muskler i gott skick kan du behöva extra D-vitamin. D-vitamin stärker din muskelfunktion, och har en lång rad positiva effekter på ditt allmänna hälsotillstånd. Sommartid får du i dig D-vitamin i solen ute på skejtrampen, men inte tillräckligt för att det ska räcka för hela året. Många kostrådgivare rekommenderar kosttillskott med D-vitamin.