Älskar du att åka skateboard men måste bära kontor till jobbet? Den kombinationen är numera inga konstigheter, allt du behöver göra är att beställa hem en kostym från det brittiska märket Hackett, vilket är den officiella klädsponsorn till Formel 1-stallet Williams Racing.

Nu har märket kommit med en super-designad kostym som är lika snygg som praktisk. I en reklamfilm, eller snarare i en häftig video som en inte ens inser är reklam, skatar den professionella skateboard-åkaren Liam Morgan fram på en longboard och han åker i upp mot 113 kilometer i timmen, snyggt klädd i sin kostym vilken han matchar med ett par Vans och hjälm.

Se filmen här:

SkateboardingLiam Morgan är också en av de största inom skateboarding och det är väldigt inspirerande att följa honom i videon. Liam Morgan är från Oakland California och har jobbat som proffsåkare länge, trots sin unga ålder. Han är bara XX år men är en av de mest etablerade och har vunnit ett flertal tävlingar. Kanske var det även därför han var det självklara valet när det kom till inspelningen av ovanstående design- och skatevideo.

Vill du börja?

Är du också intresserad av att bli en av de stora i skateboard-världen? Då handlar det näst-intill enbart om att träna, träna, träna. Självklart är det även viktigt att äta bra och näringsrik mat, och ibland kan det även vara bra att komplettera med bra kosttillskott som Vitaepro till exempel. Det är påfrestande för kroppen att åka skate- och longboard men om du tränar ordentligt kommer kroppen snart att vänja sig vid att åka snarare än att gå.

Tävla i din kommun

Skateboard är också någonting som blir allt mer populärt, även i Sverige där det tidigare bara varit6504025-skater-girl en viss klick som sysslat med sporten. Nu har sporten börjat sprida sig över landet, och det är mycket tack vare att kommunerna har börjat bygga upp bra och stabila skateboard-ramper som de unga kan samlas vid. En av dessa hittas i Karlshamn och där har man i helgen även valt att anordna en tävling med special-inbjudna gäster.

Tävlingen gick ut på att ett gäng utvalda semi- till proffsåkare satt och bedömde de som åker.

– Man bedömer hur många och hur svåra tricks deltagaren gör. Vi har två klasser, seniorer och juniorer och även en tävling där alla åker samtidigt och det bästa trickset utses, säger Jean-Marc Soulet.

Jean-Marc är en av de som var med och anordnade tävlingen och efter lördagens slut var han mycket nöjd. Kanske är detta även någonting som du kan anordna i din kommun? Det var en uppenbar succé i Karlshamn och det är viktigt att ungdomarna i Sverige har saker som de tycker är roliga att sysselsätta sig med. Den stora succén har även lätt till att man kommer utöka möjligheterna för åkarna. Jean-Marc förklarar:

– Det här visar verkligen vilket stort intresse det finns för skateboard i Karlshamn, det är fint att kommunen har börjat haka på och i oktober räknar vi med att kunna inviga den nya skateboardhallen i Svängsta.