Skateing förknippades länge med barn och ungdomar, oftast killar, som hade skojigt i parken men har idag blivit en givande aktivitet även för alla åldrar och typer. Att se en person i kostym skatea till jobbet eller en tjejgäng som skatear som träningsform är inte alls lika ovanligt, och i tider av hållbarhet är det ett fantastiskt alternativ till bilen.

Det finns många fördelar med att skatea, inte minst som har med den fysiska formen att göra. Det är en sport som kräver styrka och uthållighet och på bara en halvtimme kan du bränna över 200 kcal. Genom att hålla bra koll på kostvanorna och gärna komplettera med proteintillskott, energidrycker och knäskydd från Atletbutiken får du en fartfylld genomkörare som både är kul och krävande.

Skateing som vardagsmotion

skateEftersom skateing också är ett färdsätt är det här ett av de bästa sätten att få in den vardagsmotion som alla experter propsar på. Till skillnad från andra träningsformer som löpning eller styrketräning känns det inte heller riktigt som träning utan snarare en kul hobby och livsstil. Du har säkert sett den virala videon med mannen som rullar iväg till jobbet samtidigt som han dricker tranbärsjuice och mimar till Fleetwood Mac. Inte känns det som att han tränar?

Håll balansen

I likhet med andra, bra träningsformer som också är färdsätt, till exempel cykling och rullskridskor, ger skateing också något annat som faktiskt är en livsviktig funktion: balans. Att ha en bra balans ger en korrekt kroppshållning och minskar riskerna för att du trillar och slår dig. Du kan också lära dig fallteknik, vilket är oerhört värdefullt även när du inte skatear då det är just fallskador som hör till de vanligaste olyckorna.

Stark och balanserad, stimulerad och snabb; fördelarna med skateing är många och kommer ge dig timmar av underhållning. Med rätt utrustning i kombination med näring och vätska får du en fin form både i kropp och knopp!