Inom skate-världen är det viktigt att representera sitt intresse genom sin klädstil. Det är ett sätt att säga att du tillhör en skala som kan hantera konsten att åka bräda. Skate och street-stilen har lyckats anammats på de utan kunskapen att åka skateboard.

Det är en avslappnad stil som många gillar och under 2000-talets början så hade väldigt många införskaffat åtminstone skate-skor. Stilen har varit en klädstil som inte ansetts sig vara så fin, idag är street ett vardagligt uttryck för något vi finner på gatan och även nu i modevärlden.

Street-stil modevärldenSkateboarding i Nike-skor

Att street har blivit en accepterad klädstil både till vardag och på den stora modescenen är inte helt otippat då många modeskapare finner sin inspiration från folket ute på gatan och deras stilar. Rock, punk och hippie är alla stilar som idag influerar många modeskapares designs. I år är det modellerna som representerar en street-look, något som fått streetstyle-fotograferna att bli exalterade.

Varje säsong dyker det upp nya talanger på gatorna. Det är modeller, moderedaktörer, stylister som lyckas få streetstyle-fotografernas uppmärksamhet. Det var på det här viset Anna Dello Russo och Giovanna Battaglia blev kända. Inför den kommande modesäsongen har man listat tjejerna som kommer att dyka upp på modebloggarna och som vi kommer att inspireras av.

Klädmärken och butiker som ofta är de som levererar relativt billiga streetdesignade kläder är affärer som H&M och på nätet kan man köpa modekläder från Shestore. Det handlar om snygga boots, skinnjackor med street-touch och slitna jeans. Idag blandar vi ofta street med propert och en snygg figursydd kavaj med en T-shirt under är inte helt ovanligt och riktigt snyggt.